“Zin in HiX, maar blij als het kerst is”

Annita van der Meulen,
oncologieverpleegkundige

Als lid van de werkgroep ‘beschouwend groot’ werkte oncologieverpleegkundige Annita van der Meulen de afgelopen maanden intensief aan de inrichting van de planning voor het oncologisch dagcentrum. “Ik ben heel benieuwd of alles op 1 november werkt zoals het hoort.”


Heel benieuwd

Ooit heb ik in HiX 6.0 zelf een planningsmodule bedacht, waar uiteindelijk zo’n 750 afspraakcodes in stonden. Daar nemen we nu afscheid van, want HiX 6.2 bevat een eigen resourceplanning. Ik ben heel benieuwd of die planning straks functioneert zoals het hoort. Ik hoop dat we erop vooruitgaan.”


Rapportagemethodiek

Annita heeft al mooie dingen gezien van het nieuwe HiX. “Voor de oncologie is een hele mooie rapportagemethodiek ontwikkeld, waarmee artsen en verpleegkundig specialisten goed kunnen terugkijken hoe een behandeling verlopen is op het dagcentrum. Dat is een enorm verbeterpunt. Ook kunnen we de rapportages van de arts en de opdrachten sneller inzien. Als je het voorblad opent, zie je meteen het beleid en de naslag.“

Cytostatica scannen

“Waar ik overigens ook blij van word, is dat we cytostatica gaan scannen voor de toediening. Dat bespaart het zoeken naar een tweede handtekening. Als we straks ook de co-medicatie rondom de kuur kunnen scannen, is het ‘feestje’ wat mij betreft helemaal compleet.”


Samen getraind

Vanuit Hoorn werkt Annita nauw samen met haar collega’s op het dagcentrum in Purmerend. “Om die reden hebben we ook samen de training gedaan. Zo hebben we ervoor gezorgd dat we op beide locaties hetzelfde werken. Soms zijn er in Purmerend extra handen nodig en dan is het nu heel fijn dat we in hetzelfde systeem werken.”


Kerst

Van mijn collega’s in Purmerend hoor ik al goede geluiden over HiX 6.2. Zij herkennen sommige dingen uit versie 6.0 en hebben meer HiX-ervaring dan ik. Ik ben overtuigd van de verbeteringen en heb zin om met HiX te werken, maar ben ook heel blij als het straks Kerst 2019 is en de rust in het ziekenhuis is teruggekeerd.”