“Complexiteit maakte deze livegang uniek”

Barbara Brands en Priscylla Beentjes, projectleiding

De projectleiding van onze overstap naar HiX 6.2 was in handen van Barbara Brands, die samen met Priscylla Beentjes alles in goede banen leidde. “Ik heb veel implementaties en migraties meegemaakt, maar deze is écht uniek.”


Werelden samenvoegen

“Wat dit project zo uniek maakt, is de complexiteit en omvang”, gaat Barbara verder. “We moesten als ziekenhuis niet alleen twee HiX-werelden samenvoegen, maar ook twee netwerken, twee PACS-systemen en twee laboratoriumsystemen terugbrengen naar één. Eigenlijk waren het vier grote trajecten ineen."


Voorrang

“Een van de grootste uitdagingen was om alle stakeholders zo ver te krijgen dat ze alles lieten vallen voor de livegang op 1 november. Dat is gelukt; alle partijen hebben voorrang gegeven aan dit project. Onze CIO Nic Kaldenbach heeft hier een grote rol in gespeeld.”


Begrip

“Gezien de grootte van dit project moesten we de mensen binnen het ziekenhuis vragen om even hun wensen en ambities ten aanzien van andere veranderingen op een laag pitje te zetten. Dat heeft iedereen gedaan, soms met pijn in het hart, dus we willen iedereen ontzettend bedanken voor hun begrip. ”


Teamgeest

Priscylla Beentjes, die Barbara een helpende hand bood bij dit project, is nog steeds onder de indruk van de prestatie en de teamgeest op de beide locaties. “Op de drukste dagen zijn er 450 mensen tegelijk aan het werk geweest. Een gigantische prestatie van alle betrokkenen."

Indrukwekkend

“Onze zorgprofessionals hebben iedere dag al een loodzware baan en zijn voor andere dingen op de wereld gekomen dan het inrichten van een EPD. Dat zij uit hun werk stappen om zich te buigen over een systeem, is indrukwekkend."


Ultiem doel

“Ons ultieme doel was één geïntegreerd HiX voor onze fusieorganisatie”, vertelt Barbara. “Daarbij was de haalbaarheid van de uitvoering van deze vier grote programma’s, binnen één jaar, voortdurend de grote vraag. Om de einddatum te halen, hebben we constant blokkades moeten wegnemen. Soms heel onorthodox, maar het is ons gelukt!”


Fijne samenwerking

Barbara: “De samenwerking met ChipSoft was fijn. We hebben het beste van drie werelden gecombineerd: Purmerend, Hoorn en standaard content. Dat is goed bevallen, maar was ook nodig omdat standaard content niet voor iedereen als een vooruitgang voelde. Er werd goed naar elkaar geluisterd, waarbij iedereen openstond voor adviezen."


Nog een paar stappen omhoog

Nu gaan we dus verder met één gezamenlijk dossier. Priscylla: “We waren hier echt aan toe. Natuurlijk, we benutten nog niet meteen alles optimaal, maar met dit EPD hebben we echt een fundament, waarop we door kunnen met implementeren. Hopelijk kunnen we snel met een zacht zoemende machine verder. We juichen nog niet te vroeg, maar alle seinen staan op groen.”