“Iedereen goed geschoold aan de slag”

Priscylla Beentjes,
Opleidingscoördinator

Priscylla Beentjes had tijdens het HiX-project meerdere petten op. Normaal gesproken is ze unithoofd op de IT-afdeling, maar tijdens dit project was ze ook de steun en toeverlaat van projectleider Barbara Brands en coördineerde ze o.a. de opleidingen. “Iedereen gaat goed geschoold aan de slag.”


Andere koek

“De enige scholing waar ik voor dit traject mee in aanraking kwam, waren de trainingen die ik zelf gaf aan nieuwe IT-medewerkers. Dit was echt andere koek. Het bleek een monnikenwerk om te zorgen dat 3500 mensen geschoold werden volgens een vastomlijnd stramien.”


Urgentie duidelijk maken

“Het duurde even voordat iedereen scherp had dat ze de e-learning en de training moesten volgen om na de livegang in HiX te mogen werken. Toen die urgentie duidelijk was, wilde iedereen zo goed mogelijk geoefend zijn. Maar waar je dan tegenaan loopt, is dat iedereen het al zo druk heeft met de patiëntenzorg. Dit moest er dus ‘even’ bij.”


Aangenaam verrast

“Wat ik van onze trainers hoor, is dat veel medewerkers aangenaam verrast zijn door het systeem. Na een algemene opleiding, gingen zij voor het eerst echt de diepte in om te oefenen met het eigen werkproces. Ze zijn met name enthousiast over de hoeveelheid en kwaliteit van de beschikbare informatie, de manier waarop informatie gerubriceerd is en hoe de gegevens worden ontsloten.”

Gewend aan functionaliteiten

“Ik denk dat iederen gaandeweg nog veel meer voordelen gaat ontdekken van HiX, al realiseer ik me ook dat een deel van de medewerkers geen vooruitgang ervaren, omdat zij niet meer beschikken over alle functionaliteiten die zij vanuit hun vorige systeem gewend waren.”


Dik tevreden

“Als ik achteraf mocht kiezen om iets anders te doen, was ik eerder begonnen met het inventariseren en controleren van accounts en mailadressen. Dat bleek een tijdrovende klus. Ook had ik de verwachtingen vooraf wat meer gemanaged; waar sommigen een werkprocesspecifieke training verwachtten, kregen zij een algemene training. Maar over het algemeen ben ik dik tevreden.”


Goed geoefend

Hoewel ik met een goed gevoel terugkijk op het coördineren van de scholingen, denk ik dat het allermooist moment van dit traject de livegangdag zélf is. Vanaf 1 november gaat iedereen goed geschoold met HiX aan de slag.”